riri & kerry

Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers

Kamis, 07 Juli 2011

i want sugar glider !!

hey korang2..ade story mory ni..aku agak laa ketinggalan zaman kan...kowang mesti ade dgr psal sugar glider kan ?? comel kan binatang tu...actually i really love to know closely about sugar glider ni..da lme aku smpan cita2 nk ade sugar glider sndiri..tp x ksampaian plak...jap meyh aku show off si sugar glider yg tomei2 ni..ayonyo cute nyer die..awww...cubit ckit..hehe..
comel kan die..kecik cinonittt jer die..kelebihan nye boleh terbang2..geraam giler  tgok die...tp aku x ksampaian nk bela bnatang kecik ni..tgh kumpol duit ni..korang tau harge die bape..serius mahal ouh tp ok laa dgn kecomelan sugar glider ni..
x silap aku laa kan harge seekor RM200 ke atas..wow ! mahal kan..aku da makin rajin wat research psal si comel ni taw !
ni pulak antara barang2 penting yg wajib beli sbelom nk beli sugar glider..cage sugar glider normally tggi die 3 feet laa..ade jgak yg setengah kaki tggi nye tp elok beli 3 kaki tggi teroskan..lg snang kn..hah harge cage ni depends pde saiz dan bentuk cage tu laa...selalunye boleh dpt beli dr harga RM65 keatas..x silap aku laa wat mse ni da gi survey2...

yg atas tu kan bonding pouch sugar glider...hehe..aku saje je amek pouch ni colour pink..copy kt google images jer..mcm2 colour lg yg ade...sume cantek2 taw..tp kalo aku da berjaya bela sugar glider ni confrm sume aksesori nye colour pink..comel mcm sugar glider tu..hehee.yg pic yg bawah tu plak sleeping pouch diee taw..yer pink jgak semestinye laa...sugar glider akan tido kt dlam tu laa..x kan nk hiaskan katil plak kan..boleh jer kalo nak...pouch ni penting taw..dgn ade nyee pouch ni bole bwak si kenit ni jlan2..aww..so sweet...~~~ harge pouch ni ni bole dpt beli dr harga RM20 ke atas ..x silap laa..

hah yg ni pon penting laa jgak kan..ni sume toys utk sugar glider..barang2 mainan pon aku pilih colour pink jgak bru nmpak gorgeous gitu..suke nye ngan pink2 ni la..kalo laa ade sugar glider pink line atas kepala warne hitam msti sweet kan..tp mne laa ade bnde tu sume..ok kalo harge2 brang kat atas ni maybe RM30 ke atas..kne beli brang2 mainan ni supaya sugar glider x bosan..sugar glider x mcm kite kalo bosan je layan facebook..haha..
hahaha...comel nyerrrr....~~ geram sgt2 da ni..saba riri saba !! suatu ari dpt bela jgak sugar glider ni..tggu laa nnti aku show off kt blog ni psal sugar glider aku...sugar glider ni x silap aku mkan buah2an manis taw..utk bg die protein bg laa daging ayam rebus..supaya bdan die nmpak chubby2 gitu..bunyi sugar glider ni bising sgt x silap aku laa..x caya kowang tgok ni taw..



hah,ni laa bunyi sugar glider kalo baru frst time nk knal2 dgn tuan die...agak laa bising tp kalo kte rajin lyan kerenah si kenit ni die akan snyap sndiri..pastikan die knal bau kte baru die akan ngam dgn kite..hehe..aku dpt info ni pon sbb rajin wat research pasal sugar glider sbb aku nk bela bnde ni x lame lg...mgkin my love nk belikan...hehee..suke nyee..save duit aku..nggee.. :)

p/s : sayangilah dan lindungilah binatang kecil2 seperti ini..pesanan ikhlas dr kementerian kesihatan sendiri..haha..

4 komentar:

  1. da bli blom?? sy da de 2 ekor..spasng..lyan blog sy www.sayangkamubangat.blogspot.com atau facebook add shema chema n pm kt msg spaya sy mngnali anda..ok pinky...

    BalasHapus
  2. cm2 lh kawan aku nie..hahahhaha

    BalasHapus
  3. leocico's villa : lom lg laa yunk..dlam proses ni..nk wat research dulu laa ssblom nk jinakkan binatang comel tu...ok boleh follow2 blog ni yer..i will follow u back..

    lulu : haha..aku mmg pon cm ni skang..x saba weyh nk ade binatang peliharaan...

    BalasHapus
  4. yunk . i ada satu . tp dunnoe how to care . tkut dy hdup kjp je . thanks yeah for ur research . :)

    BalasHapus